Προκήρυξη αγώνα Canicross περιοχή Λίμνη Μαραθώνα 2019

Το CaniCross Greece προκηρύσσει 2 αγώνες Canicross (αγώνας τρεξίματος αθλητή και σκύλου/ων), στην περιοχή της λίμνης Μαραθώνα την Κυριακή 21 Απριλίου 2019.
Οι αγώνες γίνονται με την αιγίδα του Δήμου Μαραθώνα
Οι εγγραφές γίνονται αποκλειστικά και μόνο μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ιστοσελίδας http://canicross.gr/the-routes-athens/ και κλείνουν στις 23:59 την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019.
Η συμμετοχή στους αγώνες είναι δωρεάν
Οι αγώνες είναι οι:
• Μαραθώνας Sport (~6K)
• Μαραθώνας Fun (~3K)
Ειδικά και αποκλειστικά για τον αγώνα Μαραθώνας Fun (~3K), λόγω του εισαγωγικού του χαρακτήρα, δίνεται η δυνατότητα χειρόγραφης εγγραφής, έως και τις 09:30 της Κυριακής, ημέρας του αγώνα.
Η εκκίνηση του αγώνα "Μαραθώνας Fun" θα δοθεί 15 λεπτά μετά τον τερματισμό του τελευταίου αθλητή του αγώνα «Μαραθώνας Sport» ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όσους θέλουν (και μπορούν!), να δηλώσουν συμμετοχή και στους 2 αγώνες.

Πρόγραμμα


08:00 – 09:30 Προσέλευση ομάδων (αθλητής και σκύλος).
Στον χώρο στάθμευσης θα λειτουργεί Γραμματεία για τον έλεγχο και την παραλαβή των αριθμών. Θα πρέπει να έχετε μαζί σας οπωσδήποτε το βιβλιάριο υγείας του σκύλου όπου θα φαίνεται ο αριθμός του Microchip του καθώς και οι πρόσφατοι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί του. Επίσης θα πρέπει να επιδείξετε τον υποχρεωτικό εξοπλισμό (Δείτε παρακάτω). H εκκίνηση θα δοθεί ατομικά, σύμφωνα με την σειρά εγγραφής σας.
Στην Γραμματεία θα υπάρχουν ξεχωριστοί χώροι για τον κάθε αγώνα.
Ο αριθμός του αθλητή ( τύπου GR999, μοναδικός για κάθε ομάδα για όλους τους αγώνες σε όλη την Ελλάδα για όλες τις χρονιές) θα είναι εκτυπωμένος πάνω σε ειδική επιφάνεια με χρώμα χαρακτηριστικό του κάθε αγώνα.
Ιδίου χρώματος θα είναι και η σήμανση που υπάρχει στην διαδρομή σε σημεία διασταυρώσεων
Το ΒΙΒ του αθλητή ( αριθμός ) θα πρέπει να τοποθετηθεί σε εμφανές σημείο στην μπροστινή πλευρά του αθλητή (μπλούζα ή παντελόνι) ώστε να είναι ευδιάκριτο στους ελέγχους. Θα δοθεί με 4 παραμάνες.
Η Εκκίνηση θα δοθεί περίπου 50 μέτρα από την Γραμματεία
10:00 Εκκίνηση του αγώνα Μαραθώνας Sport (~6K)
10:50 Αναμενόμενος τερματισμός των πρώτων αθλητών
11:30 Αναμενόμενος τερματισμός τελευταίου αθλητή
11:45 Εκκίνηση του αγώνα Μαραθώνας Fun (~3K)
12:15 Αναμενόμενος τερματισμός των πρώτων ομάδων
13:00 Αναμενόμενος τερματισμός τελευταίας ομάδας
13:15 Απονομές
13:45 Λήξη του γεγονότος
• Μικρές τροποποιήσεις ενδέχεται να υπάρξουν εφόσον το επιβάλουν ειδικές συνθήκες.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν τον αγώνα.


• Οι σκύλοι που συμμετέχουν μπορεί να είναι ημίαιμοι ή καθαρόαιμοι
• θα πρέπει να έχετε μαζί σας το Βιβλιάριο Υγείας του σκύλου σας, όπου θα φαίνεται ο αριθμός του Microchip του καθώς και οι πρόσφατοι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί του. Θα σας ζητηθεί στην Γραμματεία και χωρίς αυτό δεν θα μπορείτε να λάβετε μέρος.
• Καλό είναι πριν τον αγώνα 3-4 ημέρες, να παίρνετε την σύμφωνη γνώμη του κτηνιάτρου σας.
• Η ηλικία του σκύλου πρέπει να είναι μεγαλύτερη των 12 μηνών.
• Σκύλος με ηλικία άνω των 2 ετών μπορεί να συμμετέχει σε οποιαδήποτε απόσταση.
• Σε όλη την διάρκεια του γεγονότος ( πριν, κατά και μετά τον αγώνα) ο σκύλος θα είναι ΠΑΝΤΑ με λουρί και θα είναι στην πλήρη ευθύνη του ιδιοκτήτη του.
• Φοράτε οπωσδήποτε τον υποχρεωτικό εξοπλισμό («σαμαράκι» σκύλου, ζώνη μέσης και ελαστικό οδηγό (λουρί) έως 2m)
• Έχετε μαζί σας ΠΑΝΤΑ το σχετικό σακκουλάκι για την συλλογή των περιττωμάτων του σκύλου σας. Θα φροντίσουμε να υπάρχουν αρκετοί κάδοι στην διαδρομή
• Παρακολουθείτε συνεχώς την απόδοση του σκύλου σας και αν διαπιστώσετε σημάδια κόπωσης ή/και ανησυχίας, περπατήστε ή σταματήστε και ζητήστε βοήθεια. ΠΡΟΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ η ασφάλεια και η υγεία μας.
• Θεωρουμε αυτονόητο ότι δεν αφήνουμε πίσω μας οποιοδήποτε σκουπίδι, σεβόμενοι το περιβάλλον που μας φιλοξενεί.

Τεχνική ενημέρωση


Μια βδομάδα πρίν τον αγώνα θα σταλεί το 1ο ενημερωτικό email στις ομάδες που έχουν εγγραφεί.
Εκτός των όρων/προδιαγραφών που αναφέρονται στην παρούσα προκήρυξη, θα επισημαίνωνται ειδικά θέματα που πιθανά προέκυψαν. 2ο ενημερωτικό email θα σταλεί εκ νέου, 2 ημέρες πριν τον αγώνα, με νεότερα που εκτός των παραπάνω, θα αφορουν τυχόν αλλαγές στο πρόγραμμα ή/και τις διαδρομές εφόσον έχουν παρατηρηθεί κίνδυνοι ή άλλοι απαγορευτικοί παράγοντες ( Δελτίο καιρού, κίνδυνοι που βρέθηκαν κατα την επιβλεψη του πεδίου, κ.α.)
Σε κάθε περίπτωση, η ομάδα του CaniCross Greece θα είμαστε στην διάθεση σας για να λύσουμε κάθε σας απορία. Επικοινωνήστε μαζί μας στο support@canicross.gr

Υποχρεωτικός εξοπλισμός


Το άθλημα του CaniCross επιβάλει ως ελάχιστο υποχρεωτικό εξοπλισμό κάποια υλικά, πάντα με γνώμονα την ασφάλεια του αθλητή και του σκύλου.
Αυτά είναι:
• Ο σκύλος μας φοράει ένα σαμαράκι ( μπορεί να φορά περιλαίμιο, αλλά δεν δένετε με αυτό. Φυσικά ΟΧΙ πνίχτη ή άλλο μέσο τιμωρίας)
• Ο αθλητής φοράει μια ζώνη μέσης ή ισχύων ώστε τα χέρια του να είναι ελεύθερα.
• Και οι δύο μεταξύ τους είναι συνδεδεμένοι ΠΑΝΤΑ με έναν οδηγό (λουρί) με μήκος όχι μεγαλύτερο των 2 μέτρων

Τα παραπάνω θα ελεγχθούν πριν τον αγώνα στον χώρο της Γραμματείας και αν κάποιο από τα παραπάνω απουσιάζει, δυστυχώς η ομάδα δεν θα μπορέσει να λάβει μέρος.
Θα είναι αποδεκτά λοιπόν ως ελάχιστος εξοπλισμός, ένα απλό σαμαράκι περιπάτου, όπως αυτό που χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας βόλτα, ένα λουρί (ιδανικά με ελαστικότητα) έως 2 μέτρα το οποίο θα δένει στον αθλητή (πχ με μια ζώνη) στην μέση του αθλητή (όχι στα χέρια του).

Συνιστάται, ειδικά σε έμπειρες και γρήγορες ομάδες, εξοπλισμός που σχεδιάστηκε ειδικά για το CaniCross και εξασφαλίζει την μέγιστη ασφάλεια και άνεση στην ομάδα. Έτσι:
* Το ειδικό σαμαράκι του σκύλου ( π.χ το Freemotion) εξασφαλίζει την έλξη από τα σωστά σημείο, ο διασκελισμός του σκύλου είναι καλύτερος αφού επιτρέπει πλήρες εύρος κίνησης και το πολύ σημαντικό είναι ότι αφήνει τον αεραγωγό του σκύλου ανοικτό επιτρέποντας τον να παίρνει σωστές αναπνοές.
* Ο ειδικός οδηγός(λουρί) (π.χ το Bungee Leash) είναι ένα ανθεκτικό λουρί με ελαστικότητα τέτοια που αποσβένει τις τάσεις που ασκούνται στον σκύλο και στην μέση/πλάτη του αθλητή στις αλλαγές κατεύθυνσης και ταχύτητας.
* Η ειδική ζώνη του αθλητή (π.χ το Running Belt) εξασφαλίζει ότι οι τάσεις που ασκούνται στον αθλητή μοιράζονται σωστά, περισσότερα στην λεκάνη και όχι στην μέση.


Τι δεν επιτρέπεται στους αγώνες.


• Δεν επιτρέπονται λουριά τύπου flexi.
• Δεν επιτρέπονται πνίχτες.
• Δεν επιτρέπονται ηλεκτρικά κολάρα
• Δεν επιτρέπονται halties.
• Δεν επιτρέπονται λουριά μεγαλύτερα των 2m.
• Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητή κάτω των 7 ετών. Παιδιά 7-10 ετών συνοδεύονται υποχρεωτικά από τον κηδεμόνα τους, δεμένοι και οι ίδιοι με λουρί στον σκύλο
• Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή σε θηλυκά σκυλιά σε οίστρο, που εγκυμονούν ή θηλάζουν.
• Δεν επιτρέπεται να συμμετάσχουν σκύλοι που εκδηλώνουν επιθετικότητα σε ανθρώπους ή σκύλους.

Αποστάσεις.


Οι αγώνες που θα πραγματοποιηθούν είναι οι παρακάτω:

Αγώνας "Sport"
Η απόσταση δεν ξεπερνά τα 7 χιλιόμετρα.
Απευθύνεται σε έμπειρες ομάδες
Η εκκίνηση θα δοθεί με ατομική χρονομέτρηση, ανά 15 δευτερόλεπτα, με σειρά εκκίνησης σύμφωνα με την σειρά εγγραφής στον αγώνα.
Η διαδρομή είναι κυκλική και τερματίζει στο σημείο εκκίνησης
Σε επιλεγμένα σημεία θα υπάρχουν σημεία ελέγχου και καταγραφής, Πρώτες Βοήθειες και κουβάδες με νερό για τους σκύλους.

Αγώνας “Fun”.
Η απόσταση δεν ξεπερνά τα 3,5 χιλιόμετρα.
Έχει τον χαρακτήρα του εισαγωγικού αγώνα στο άθλημα και απευθύνεται σε όλους
Η διαδρομή αποτελεί τμήμα της «Sport» διαδρομής.
Η εκκίνηση θα δοθεί με ατομική χρονομέτρηση, ανά 15 δευτερόλεπτα, με σειρά εκκίνησης σύμφωνα με την σειρά εγγραφής στον αγώνα.
Η διαδρομή είναι κυκλική και τερματίζει στο σημείο εκκίνησης.
Σε επιλεγμένα σημεία θα υπάρχουν σημεία ελέγχου και καταγραφής, Πρώτες Βοήθειες και κουβάδες με νερό για τους σκύλους.

Οι αποστάσεις των αγώνων επιτρέπεται να μειωθούν κατά λίγο αν η θερμοκρασία είναι μεταξύ των 20 και 25 βαθμών Κελσίου. Αν η θερμοκρασία ξεπερνά τους 25 βαθμούς, και εφόσον δεν υπάρχει άνεμος, υπάρχει το ενδεχόμενο να μην δοθεί εκκίνηση (Λαμβάνεται θερμοκρασία υπό σκιά, ένα μέτρο πάνω από το έδαφος, μια ώρα πριν την εκκίνηση)

Κατηγορίες.


Υπάρχει μια (1) ΓΕΝΙΚΗ κατηγορία σε κάθε αγώνα (αγώνας «Sport» και αγώνας «Fun»).
Έπαθλα θα δοθούν στις 3 πρώτες ομάδες (δρομέας+σκύλος) που θα τερματίσουν.
Έπαθλα δίνονται εφόσον τουλάχιστον 3 ομάδες συμμετέχουν στον αγώνα, άσχετα αν δεν τερματίσουν όλοι (λόγω μη εκκίνησης (DNS), αποβολής (DSQ), ή μη τερματισμού (DΝF).
Στην περίπτωση που τρέχουν λιγότερες από 3 ομάδες, ανεβαίνουν στο βάθρο αλλά δεν δίνονται έπαθλα.

Υποστήριξη.


Το CaniCross Greece πριν από κάθε αγώνα καταγράφει την περιοχή και προσαρμόζεται πλήρως σύμφωνα με τις οικολογικές απαιτήσεις. Δημιουργεί σημάνσεις, ιδανικές για την καλή τήρηση της διαδρομής και την άμεση - σωστή ενημέρωση των αγωνιζόμενων. Επιβλέπει και ερευνά για τυχόν εξωτερικούς παράγοντες επίδρασης στους σκύλους όπως πεταμένες τροφές ή σκουπίδια. Ελέγχει τη σωστή θερμοκρασία διεξαγωγής του αγώνα μία (1) ώρα πριν τον κάθε αγώνα. Αν η θερμοκρασία υπερβαίνει τους 20 °C λαμβάνει ανάλογες αποφάσεις για την μείωση του μήκους των διαδρομών Σε κάθε αγώνα η οργανωτική επιτροπή αποτελείται από έμπειρους ανθρώπους. Για την σωστή υποστήριξη, το CaniCross Greece θα παρέχει στην διάθεση των αγωνιζόμενων ανθρώπινο τεχνικό προσωπικό, απαραίτητη κτηνιατρική υποστήριξη, εκπαιδευτή σκύλων, προσωπικό πρώτων βοηθειών, εξοπλισμό για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων, καθώς και υλικό υποστήριξης όπως νερά, κουβέρτες.

Πότε ακυρώνεται ένας αγώνας


• Όταν η θερμοκρασία ξεπερνά τους 25°C βαθμών της κλίμακας Κελσίου.
• Όταν οι συμμετοχές συνολικά σε όλους τους αγώνες της ημέρας είναι λιγότερες των 10
• Όταν οι καιρικές συνθήκες είναι απαγορευτικές (έντονη βροχή, χαλαζόπτωση, έντονη χιονόπτωση, έντονο κρύο)
• Όταν εντοπιστεί επιδημία κακόβουλη προς τους σκύλους
• Αν κρίνει η επιτροπή για κάποιον άλλο λόγο
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ E-MAIL
WELCOME TO
CANICROSS GREECE
Ενημερωθείτε άμεσα με τα newsletter
συμπληρώνοντας το email σας
JOIN TODAY
close-link
close-link
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://canicross.gr/marathon">
YouTube
Pinterest
Pinterest
Instagram