" Σκύλος: Σύντροφος στην ζωή, το τρέξιμο και στην προστασία της πανίδας "


Lalitsa-Logo-EN

Προστατέψτε τα άγρια ζώα. Δώστε ζωή στην πανίδα.


 

Λαλίτσα Αμκε και CaniCross Greece για καλό σκοπό


Μια μη κερδοσκοπική Εταιρεία, μια ομάδα ανθρώπων που αποφάσισε να εφαρμόσει καλές πρακτικές σε τομείς όπως το περιβάλλον, ο πολιτισμός και η εκπαίδευση. Η «Λαλίτσα» μεταμορφώνεται σε καλό σκοπό, συνδέει υπεύθυνους πολίτες του κόσμου με τις τοπικές ομάδες ανθρώπων και μοιράζεται το θετικό της αποτύπωμα. Συνταξιδιώτες λοιπόν, βρίσκουμε πόρους, τρόπους, λύσεις με απλές και αποτελεσματικές δράσεις.
Κάθε δράση μια μοναδική εμπειρία με άξονες τον άνθρωπο, την αξία της ελεύθερης βούλησης, την μόρφωση και την δημιουργικότητα.

Το περπάτημα στη φύση, το τρέξιμο με το σκύλο μας μπορεί να συμβάλλει σε ένα σπουδαίο σκοπό. Η Λαλίτσα ΑμΚΕ προχωράει στη πρωτοβουλία ενός μοναδικού project. Δίνει ζωή στην άγρια πανίδα της χώρα μας, Προχωράει στην αγορά και εκπαίδευση σκύλου που θα εντοπίζει τα δηλητηριασμένα δολώματα στο φυσικό περιβάλλον, στην ευρύτερη περιοχή του Ολύμπου, Θεσσαλία και Μακεδονία. Μπορείς να γίνεις και εσύ συμμέτοχος σε αυτή τη μεγάλη δράση. Μπορείς να συμβάλεις με ότι ποσό θέλεις. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί, η Λαλίτσα και οι Εταιρείες – Χορηγοί της που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, θα το διπλασιάσουν έτσι ώστε να πετύχουν την αγορά σκύλου για καλό σκοπό.

Κύριος σκοπός είναι η προστασία ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση από τα δηλητηριασμένα δολώματα. Επίσης αποτελεί μια εξαιρετικά επιβλαβή πρακτική για το περιβάλλον και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, ενώ συνιστά σοβαρή απειλή και για τη δημόσια υγεία, αφού μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής. Ειδικά, όσον αφορά στην άγρια πανίδα και τα αρπακτικά πουλιά, η παράνομη χρήση και διασπορά δηλητηριασμένων δολωμάτων στη φύση αποτελεί μια από τις κυριότερες απειλές για την επιβίωσή τους στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού αποτελεί η κατάρρευση του πληθυσμού του Ασπροπάρη στην Ελλάδα, ενός μέχρι πρόσφατα κοινού είδους γύπα στην χώρα.