Το καλύτερο από όλα στο canicross είναι ότι δεν χρειάζεται να είστε ένας έμπειρος δρομέας για να απολαύσετε το άθλημα.
Είναι κατάλληλο για ανθρώπους και σκύλους όλων των ηλικιών και ικανοτήτων
Σας συμβουλεύουμε ο σκύλος σας να είναι πλήρως αναπτυγμένος (τουλάχιστον 12 μηνών), καθώς οι πλάκες ανάπτυξης στα πόδια δεν είναι ακόμα διαμορφωμένες και το υπερβολικό στρες μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές αργότερα στη ζωή του.
Όσο το σκυλί σας είναι κατάλληλο, υγιές, και της σωστής ηλικίας, είναι σε θέση να τρέξει. Μπορείτε πραγματικά να λάβετε μέρος με οποιοδήποτε σκύλο και σε οποιαδήποτε αγώνα που ταιριάζει για εσάς αλλά και στις δυνατότητες σας. Συμβουλευτείτε πάντα τον κτηνίατρό σας όταν είστε σίγουροι ότι είστε έτοιμοι για δράση στο CaniCross Greece.
Τα σκυλιά μπορούν να αγωνιστούν αφού φτάσουν σε ηλικία 12 μηνών. Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε κάποια ελαφριά προπόνηση μαζί τους μερικούς μήνες πριν για να εκπαιδευτείτε στον τρόπο και τις εντολές. Να είστε πάντα προσεκτικοί στις προπονήσεις με τον σκύλο σας όταν οι αρθρώσεις και τα κόκαλα τους διαμορφώνονται ακόμα. Δώστε σημασία στον εξοπλισμό σας. Αυτό θα βοηθήσει εσάς και τον σκύλο σας να φέρετε καλύτερα αποτελέσματα.
 

O σκύλος σας, αγαπάει να τρέχει μαζί σας ... μάθετε γιατί,
μέσα από το CaniCross Greece

Το CaniCross Greece είναι ότι καλύτερο για εσάς αλλά και τον σκύλο σας. Σας δίνει την δυνατότητα και την ευκαιρία να συνεργαστείτε με τον σκύλο σας. Οποιαδήποτε ράτσα σκύλου, μεγάλου, μεσαίου ή μικρού μεγέθους μπορεί να τρέξει μαζί σας. Όλα τα σκυλιά αγαπούν να τρέχουν δίπλα στον άνθρωπό τους και να βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον. Δώστε την ευκαιρία σε εσάς και τον σκύλο σας, για μια ξεχωριστή εμπειρία, για κάτι, το διαφορετικό.
Περισσότερα...
canistores-gif

Προετοιμασία και προπόνηση...

Ο σκύλος αγαπά να τρέxει μαζί σας. Αυτός είναι και το κλειδί της επιτυχίας. Τρέξτε μαζί με τον σκύλο σας. Για την αποφυγή τραυματισμών πρέπει να χρησιμοποιείτε σαμαράκι σώματος, οδηγό (λουρί) με τεντωτήρα (αμορτισέρ) και ζώνη μέσης για εσάς.
Περισσότερα...
Το CaniCross είναι μια εντυπωσιακή ψυχαγωγική δραστηριότητα εκτός δρόμου η οποίο τα τελευταία χρόνια κατακτάει και περισσότερους σε όλο τον κόσμο. Η διεξαγωγή ενός τέτοιου γεγονότος, ανθρώπου και σκύλου σαν μια ομάδα προσφέρει μια συναρπαστική εμπειρία. Το CaniCross εξελίχθηκε από την ανάγκη εκγύμνασης των σκύλων έλξης (έλκηθρα) στις περιόδους χωρίς χιόνι. Συγγενή γεγονότα είναι το bike-jöring (ποδηλάτης με σκύλο), το Dog Scootering (Scooter και σκύλος), και το Skijoring (σκιέρ και σκύλος). Το CaniCross δεν είναι μόνο μια μέθοδος για να ταιριάξετε περισσότερο με τον αγαπημένο σας σκύλο, αλλά λειτουργεί θετικά στο μυαλό του και την κοινονικωποίηση του, επιτρέποντας να τα χρησιμοποιεί σε κάθε εξάσκηση αλλά και δραστηριότητα με απόλυτη επιτυχία.

Οι χιλιομετρικές αποστάσεις που έχουν να καλύψουν οι συμμετέχοντες μαζί με τους σκύλους τους, κυμαίνονται από μικρές (sprint έως 3 χλμ.), μεσαίες ( έως 7 χλμ.) αλλά και μεγαλύτερες. Για να λάβει κάποιος μέρος, μαζί με τον σύντροφό του - σκύλο δεν είναι κάτι δύσκολο. Απαιτούνται όμως κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις οι οποίες βασίζονται σε διεθνή πρότυπα και κανονισμούς του I.C.F. (Παγκόσμια Ομοσπονδία CaniCross) και είναι σχετικές με την ασφάλεια αθλούμενου και σκύλου.
 

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα γεγονότα...

Μάθετε περισσότερα για τους κανονισμούς των γεγονότων..

Μπορείτε να λάβετε μέρος με οποιοδήποτε σκύλο και σε οποιαδήποτε γεγονός που ταιριάζει για εσάς αλλά και στις δυνατότητες σας. Πριν από κάθε προετοιμασία και συμμετοχή σε γεγονότα θα πρέπει να γνωρίζετε τα χαρακτηριστικά κάθε γεγονότος και τις δυσκολίες του. Επίσης τις απαγορευτικές διατάξεις και την φυσική κατάσταση του σκύλου σας, σε ποια κατηγορία θα συμμετέχετε, τα υποστηρικτικά μέσα κάθε αγώνα και τους όρους μιας ακύρωσης.

Περισσότερα...
 
11/05/2019

To CaniCross Greece εντάσσεται στο I.C.F.

Η σύνδεση με την Παγκόσμια Ομοσπονδία CaniCross I.C.F. είναι μια σημαντική και καθοριστική στρατηγική κίνηση που έγινε από την ομάδα του CaniCross Greece. Στόχος η ένταξη σε πρωταθλήματα όπως το Παγκόσμιο και το Ευρωπαϊκό. Στις […]

Συνεισφορά σε κοινωνικά προγράμματα...

Κοινωνική προσφορά για την προστασία της πανίδας
Περισσότερα...
Συνεισφορά σε φιλοζωϊκές οργανώσεις για την προστασία αδέσποτων
Κοινωνικοποίηση μεταξύ των σκύλων και ανθρώπων σε ένα περιβάλλον.
Συνεισφορά σε προγράμματα ζωοφιλικής ενημέρωσης.